Coreixample

Coreixample
Noticias

Aprovació provisional de la nova taxa de terrasses

28 de noviembre de 2023

El Plenari municipal ha aprovat provisionalment la modificació de l’ordenança fiscal que regula la taxa de terrasses. S'elimina la bonificació del 75% vigent des de la pandèmia i s'introdueix un nou escalat progressiu a la taxa aprovada al desembre del 2019 perquè paguin més els establiments que tenen més taules i cadires i ocupen més espai públic.

El criteri de la ubicació de la terrassa es manté, però l’import de la taxa es configura com a tribut progressiu en què el cost de la taula varia i s’incrementa a les terrasses grans. S’estableixen uns trams, de cinc en cinc taules, en què s’aplica un coeficient que comença en un 0,30 i es va incrementant per trams fins al 0,80.

Amb la nova proposta es rebaixa l’esforç impositiu del sector dels 8 M€ previstos a 4 M€ i es dona resposta a les famílies i els petits empresaris que treballen en el sector de la restauració.  L’ eliminació de la bonificació del 75% per pal·liar els efectes de la covid entre el 2020 i el 2023 farà que la recaptació anual de la taxa sigui del doble dels poc més de 2 M€ actuals.

La nova proposta és fruit de l’acord assolit amb el Grup Municipal de Junts i el Gremi de Restauració. Un cop es publiqui l’acord al Butlletí Oficial de la Província, s’obre un període de 30 dies hàbils d’informació pública. Si no es presenten al·legacions,  l’ordenança queda automàticament aprovada. Si hi ha esmenes, la seva resolució i aprovació definitiva serà de cara al mes de gener.

Nuestros socios

Jack Beds Aragó
Llibreria Jaimes
Nicolas Barcelona
Ampa Maristes La immaculada
Centro de Oftalmologia Bonafonte
Farmacia Puigoriol
Century21 - Welhome
Cargando...
x
X